AFIR sustine tinerii fermieri care isi doresc sa acceseze fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Submasura 6.1, „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, este una din liniile de finantare care a fost intens solicitata de catre fermierii romani. Avand in vedere lansarea primei sesiuni de primire a cererilor de finantare din acest an, AFIR a aplicat mai multe masuri de simplificare a modului in care sunt oferite informatiile preliminare legate de aceasta submasura.

Felul in care este accesat PNDR 2020 este si o responsabilitate a noastra. Suntem extrem de atenti la modul in care furnizam informatii si cat de accesibile le facem celor care vor sa depuna un proiect de investitii. Nu doar numarul beneficiarilor, ci si numarul de solicitanti si a celor care au aflat despre PNDR este unul din rezultatele care trebuie cuantificate.

A sti din auzite despre fonduri europene nu este acelasi lucru cu a accesa – in speta a intelege cum functioneaza sistemul de implementare, cu tot ceea ce inseamna asta. Marea responsabilitate, pana la implementarea efectiva a proiectului, este aceea de a explica pe intelesul tuturor atat oportunitatile oferite de accesarea fondurilor europene, cat mai ales conditiile de accesare si modul efectiv in care se depune si implementeaza un proiect cu fonduri europene nerambursabile. Tot acest efort de comunicare este dublat de conceperea unor proceduri clare si simplu de urmarit, proceduri care se actualizeaza permanent pentru a oferi o accesibilitate cat mai mare la fondurile disponibile prin Program.

In acest context, pentru submasura 6.1, pe langa Ghidul Solicitantului tehnic si detaliat, am solicitat colegilor conceperea unui material construit special pentru a inlesni asimilarea facila a informatiilor privind accesarea submasurii. Materialul contine, in mod clar si concis, informatiile de baza, si anume: cuantumul fondurilor care pot fi accesate, beneficiarii eligibili, criteriile de selectie sau conditiile de accesare. Acest material este disponibil si pe pagina noastra web la adresa: https://bit.ly/38EJcYi.

O alta initiativa pe care am concretizat-o in aceste zile este si publicarea unei aplicatii suport, care ajuta solicitantii sa-si faca o idee clara si concreta despre dimensiunea economica a exploatatiei agricole pe care tinerii o preiau, lucru foarte important in procesul de eligibilitate a cererilor de finantare. Aceasta aplicatie este cea pentru calcularea coeficientilor de calcul ai productiei standard (Standard Output – SO) si poate fi accesata direct la http://so.afir.info/.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE