APIA, sprijin pentru fermierii care doresc sa acceseze credite agricole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza beneficiarii ca incepand cu data de 15 mai 2020, elibereaza adeverinte fermierilor care intentioneaza sa acceseze credite in vederea finantarii activitatilor curente, de la institutiile bancare si non-bancare care au incheiat conventii cu APIA.

Mai mult, pentru a respecta in continuare regulile de distantare sociala si pentru a proteja sanatatea personalului propriu si a beneficiarilor, fermierii au posibilitatea de a solicita Agentiei eliberarea adeverintelor prin mijloace electronice (telecomunicatii). De asemenea, cu acordul fermierului, APIA transmite direct, prin mijloace electronice, institutiilor bancare si non-bancare adeverintele eliberate.

In ce priveste primirea Cererilor unice de plata in cadrul Campaniei 2020, informam ca se realizeaza in continuare prin mijloace electronice, pana la acest moment fiind depuse un numar de 604.271 cereri, pentru o suprafata de 4.969.969,53 ha.

Cand se va incheia campania de depunere a cererilor de plata

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plata se va incheia la data de 15 iunie 2020, in conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plata aferente anului 2020.

Completarea Cererilor unice de plata se realizeaza pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesand link-ul aplicatiei IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amanuntita a utilizarii aplicatiei se gaseste in ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistenta.

Documentele care se ataseaza la dosarul Cererii unice de plata sau la modificarile aduse acesteia (copie CI/BI/pasaport/certificatul de inregistrare la ONRC/certificatul de inregistrare fiscala, dovada cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice catre Centrele judetene/locale APIA de care apartin fermierii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE