Ministrul Daea, noutati despre programele de sustinere ce se vor desfasura in 2019

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca in anul 2019 vor continua programele de sustinere deja demarate insa vor aparea si cateva noi. Astfel, alaturi de programele pentru tomate, lana, irigatii, combaterea grindinei, Mangalita si Bazna vor aparea si unele noi, precum „reproductia la suine, reproductia in sectorul avicol, sustinerea usturoiului, ca sa putem sa rezolvam problema acestui produs pe piata romaneasca”, noteaza Agerpres.

„Vom continua cu celelalte in pachetul acesta al Legii muntelui. Este pentru prima data in Romania, si aceasta s-a datorat vointei politice si angajarii Guvernului, cand o sa avem o lege cum se cuvine pentru munte si inca 6 legi adiacente. Aceasta zona a fost uitata de-a lungul vremii. Exista cadrul legislativ pe care il utilizam pentru a pune in miscare programele specifice in aceasta zona”, a afirmat Petre Daea.

Presedintia romana a Consiliului UE a incheiat dosarele din sectorul agricol cu succes

Ministrul Agriculturii a subliniat faptul ca in domeniul agricol, in contextul Presedintiei romane a Consiliului UE, au fost incheiate dosarele programate.

„Doamna prim ministru a spus cateva lucruri foarte importante privind politica agricola comuna si o parte dintre dumneavoastra ati retinut ca nu ne abatem de la ce am stabilit. Si pentru ca am stabilit lucrurile cum se cuvine si acest Guvern lucreaza temeinic si cu rezultate, vreau sa va informez ca in domeniul agricol am incheiat dosarele pe care ni le-am programat, ba, dimpotriva, in loc de patru am incheiat noua. Asa ca toti care se gandeau si puneau semnul de intrebare privind activitatea Guvernului azi pot sa vada in graficul de desfasurare al activitatii la Uniunea Europeana stadiul in care ne aflam.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE