Ministrul Daea, prezent la un eveniment international important. Care au fost subiectele dezbatute

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre Daea, a participat la Forumul Mondial pentru Alimentatie si Agricultura de la Berlin, organizat in marja expozitiei “Saptamana Verde”. Tema aleasa pentru acest an a fost „Agricultura devine digitala – Solutii inteligente pentru viitoarea agricultura”, noteaza Agerpres.

„Progresul este realizat prin cercetare, inovare, iar punerea in lumina a noilor tehnologii si valorificarea acestora ne vor da speranta pentru viitor. ‘Coeziunea, o valoare europeana comuna’, motto-ul Presedintiei romane a Consiliului UE si prioritatile legate de inovare si digitalizare reprezinta angajamentul nostru pentru intarirea rolului Uniunii Europene la nivel global, astfel incat solutiile inteligente pentru agricultura sa devina o realitate in intreaga lume”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

El a subliniat importanta temei alese si faptul ca trebuie sa existe un efort comun pentru luarea deciziilor pentru conectivitate, pentru investitii in lantul de valori agricole si neagricole si grija fata de natura, in scopul de a moderniza fermierul de oriunde si de a-l ajuta sa fie conectat la orice informatie prin digitalizare.

Scopul forumului de la Berlin

Scopul acestui eveniment este de a identifica strategii politice comune, de a promova schimbul dintre factorii politici internationali, operatorii economici, comunitatea stiintifica si societatea civila.

Standul Romaniei de la evenimentul „Saptamana verde” va avea 335 mp, la care vor fi prezenti reprezentanti ai institutiilor publice si mediului privat, dar si reprezentantii MADR.

MADR si-a propus sa promoveze si sa ofere spre degustare mostre din produse inregistrate pe scheme de calitate europene sau in curs de inregistrare, respectiv Salam de Sibiu -IGP, Telemea de Ibanesti – DOP, Magiun de prune Topoloveni -IGP, Novac afumat din Tara Barsei -IGP, Scrumbie de Dunare afumata – IGP, Carnati de Plescoi – IGP, Cascaval de Saveni – IGP, Telemea de Sibiu – IGP, Salata cu icre de stiuca de Tulcea – IGP, Salata traditionala cu icre de crap – STG, Placinta dobrogeana – IGP, precum si produse inregistrate pe scheme de calitate nationale.

 

Sursa Foto: MADR

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE