Meniu

Eveniment important pentru agricultura europeana. Care vor fi subiectele dezbatute

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 27 februarie 2019, o delegatie de experti din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura participa la reuniunea tehnica a Comisiei Generale pentru Pescuit in Marea Mediterana (General Fisheries Commission for the Mediterranean – GFCM) din cadrul Grupului de lucru al Comisiei Europene ce se desfasoara la Bruxelles.

Agenda reuniunii contine o tematica ce vizeaza propunerile de recomandari ale GFCM pentru Marea Mediterana si Marea Neagra pentru 2019, stadiul raportarilor periodice ale Statelor Membre, expunerea concluziilor pentru 2018 privind proiectele pilot care s-au desfasurat la Marea Mediterana si Marea Neagra, precum si pregatirea reuniunii grupului de lucru pentru micul pescuit costier al GFCM.

La finalul reuniunii va avea loc o intalnire informala solicitata de Comisia Europeana privind cotele de pescuit la specia calcan pentru perioada 2020-2021. In cadrul intalnirii se va sustine receptivitatea Romaniei la solicitarile Comisiei Europene, indeplinirea  obligatiilor de raportare, a celor asumate prin DECIZIA CE 9502/2014, precum si implementarea prevederilor Declaratiei Comune dintre Romania si Bulgaria.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.