Eveniment important pentru agricultura europeana. Care vor fi subiectele dezbatute

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 27 februarie 2019, o delegatie de experti din cadrul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura participa la reuniunea tehnica a Comisiei Generale pentru Pescuit in Marea Mediterana (General Fisheries Commission for the Mediterranean – GFCM) din cadrul Grupului de lucru al Comisiei Europene ce se desfasoara la Bruxelles.

Agenda reuniunii contine o tematica ce vizeaza propunerile de recomandari ale GFCM pentru Marea Mediterana si Marea Neagra pentru 2019, stadiul raportarilor periodice ale Statelor Membre, expunerea concluziilor pentru 2018 privind proiectele pilot care s-au desfasurat la Marea Mediterana si Marea Neagra, precum si pregatirea reuniunii grupului de lucru pentru micul pescuit costier al GFCM.

La finalul reuniunii va avea loc o intalnire informala solicitata de Comisia Europeana privind cotele de pescuit la specia calcan pentru perioada 2020-2021. In cadrul intalnirii se va sustine receptivitatea Romaniei la solicitarile Comisiei Europene, indeplinirea  obligatiilor de raportare, a celor asumate prin DECIZIA CE 9502/2014, precum si implementarea prevederilor Declaratiei Comune dintre Romania si Bulgaria.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE