porci mistreti de vanzare

Masura drastica pentru combaterea PPA: cine a decis impuscarea porcilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prefectul judetului Botosani, Dan Slincu, a declarat ca toti porcii mistreti din zona focarelor de pesta porcina africana (PPA) inregistrate in judetul Botosani vor trebui impuscati, ca masura preventiva pentru prevenirea raspandirii virusului, noteaza Agerpres.

Acesta a cerut proprietarului fondului de vanatoare Ibanesti, care se intinde pe raza localitatilor Pomarla si Ibanesti, sa recurga la impuscarea mistretilor. Solicitarea a fost facuta dupa ce pesta porcina africana a fost confirmata, luni, la alti doi porci mistreti gasiti morti pe raza comunei Pomarla.

„Impuscarea porcilor mistreti este prevazuta in planul national de masuri impotriva PPA. Proprietarii fondurilor de vanatoare nu ar trebui sa fie ingrijorati, pentru ca ei primesc despagubiri si pentru fiecare porc mistret gasit mort sau impuscat pe fondul care le apartine”, a afirmat Slincu.

Masura se impune deoarece proprietarul fondului nu a indeplinit cota de vanatoare

Acesta a sustinut ca intensificarea actiunilor de vanatoare pe fondul de la Pomarla si Ibanesti se impune cu atat mai mult cu cat proprietarul fondului nu a indeplinit cota de recoltare care a fost stabilita de autoritati.

In ultima luna, in Botosani a fost confirmat virusul PPA la zece porci mistreti si patru porci domestici.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE