Ministrul Daea, discutii cu oficialii europeni. Care au fost subiectele dezbatute

Facebook
Twitter

In data de 26 februarie 2019, ministrul Petre DAEA a convocat la sediul MADR cea de-a sasea videoconferinta cu presedintii si vicepresedintii grupurilor de lucru de la Bruxelles, cu experti din cadrul Unitatii pentru Pregatirea Consiliului Presedintiei UE, precum si cu directori generali din structurile implicate in procesul de exercitare a Presedintiei Consiliului UE, alaturi de experti din aceste structuri.

Ministrul a fost informat asupra principalelor subiecte discutate in cadrul Comitetului Special pentru Agricultura (Regulamentele privind Planurile strategice, Organizarea Comuna de Piata, Bauturile spirtoase etc) si despre stadiul negocierilor purtate cu statele membre in vederea atingerii obiectivelor propuse. Dosarele discutate se vor regasi pe agenda urmatorului Consiliu AgriFISH, ce se va desfasura in luna martie, precum si alte subiecte precum bioeconomia.

Ministrul Petre DAEA a facut referire la progresele echipei Presedintiei Romanei in domeniul pescuitului, sector in care s-au finalizat deja cinci dosare, felicitandu-i inca o data pe toti cei care au lucrat pentru atingerea acestor tinte. De asemenea, ministrul a punctat ca sectorul de acvacultura este foarte important si trebuie sa lucram in permanenta pentru a gasi solutii pentru dezvoltare si progres.

Totodata, alaturi de expertii de la Bruxelles, ministrul Petre Daea a inventariat evenimentele ce se vor organiza in cursul lunii martie in Romania, in contextul Presedintiei Consiliului UE, punand accentul pe detaliile organizatorice si logistice.

Reamintim faptul ca in domeniul agriculturii si pescuitului au fost programate pentru a fi inchise 4 dosare, insa datorita ritmului sustinut de lucru al tuturor celor implicati in acest proces, numarul dosarelor rezolvate pana la aceasta data a ajuns la 9.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE