Meniu

Ministrul Daea prezideaza inca un eveniment international. Care este tema intalnirii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 14 -15 martie 2019 ministrul Petre Daea se va afla la Bruxelles, unde va participa la intalniri cu reprezentantii Secretariatului General al Consiliului, in vederea pregatirii lucrarilor Consiliului, urmand ca in data de 18 martie 2019 sa conduca lucrarile reuniunii Consiliului Uniunii Europene (Agricultura si Pescuit), al doilea Consiliu prezidat de Romania de la preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

In cadrul Consiliului vor avea loc informari cu privire la rezultatele Congresului pe tema “Planuri strategice ale PAC – Explorarea unor programe ecoclimatice”, decizia camerei tehnice de apel a Oficiului European de Brevete privind posibilitatea de a breveta rezultatele obtinute prin metode clasice de imbunatatire a plantelor si rezultatele atelierelor organizate de Grupul operativ al Comisiei privind apa si agricultura.

Principalele teme aflate pe agenda Consiliului se refera la: Pachetul de reforma a PAC post 2020 (Regulamentul privind planurile strategice in domeniul PAC, Regulamentul orizontal,  Regulamentul privind Organizarea Comuna a Pietelor produselor agricole – OCP) si bioeconomia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.