Ministrul Daea, noutati despre subventii si despre teledetectie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca plata subventiilor este realizata in procent de 90%, iar in cateva zile se va termina si teledetectia. Totusi, acesta a explicat ca cei cu probleme vor mai avea de asteptat, din cauza unor erori, noteaza Agerpres.

„Suntem in proces de definitivare a subventiilor si suntem 90% la zi. Mi-au pus cativa primari intrebarea, pe buna dreptate: cand pentru teledetectie? In cateva zile se termina teledectia. Nu se vor primi bani deocamdata, pentru cei care au probleme, dat fiind faptul ca sunt unele erori. Nu se primesc acum pentru sprijin cuplat la legumicultura, dat fiind faptul ca trebuie sa se depuna pana la 31 martie documentele respective si cand se va operationaliza desfasurarea bugetului respectiv vor primi si pentru ajutorul national tranzitoriu. In rest, sumele sunt in grafic iar pe 1 martie incepem sa depunem cererile la APIA”, a afirmat Daea.

Depunerea cererilor pentru Campania 2019 se va incheia pe 15 mai

Ministrul a mai spus ca cererile de subventie pot fi depuse pana la data de 15 mai, pentru ca subventiile sa poata fi acordate la timp.

„In 2017, ca sa introducem acea ordine, am spus ca inchidem obloanele la APIA, in 2018 ca sa introducem regula si mai puternic am spus ca ferecam, sudam usile. Anul asta spun ca suspendam si scarile la APIA, pentru ca pana la data de 15 mai trebuie sa depuna cererile pentru a avea subventiile la timp”, a precizat ministrul Agriculturii.

Seful MADR a mentionat ca sunt in vistieria tarii 7,6 miliarde euro, pentru 2017-2018 si o luna din anul acesta.

„Platile directe ca fonduri luate de la Uniunea Europeana in 2017 au fost 99,9%, in 2018, 99,81%. Anul acesta am adus de la Uniunea Europeana, prin grija Guvernului, in primul rand, pentru ca a alocat sumele necesare de la buget pentru ca lucrurile sa functioneze, pana la aceasta data sunt in Romania, in vistieria tarii, 7,6 miliarde euro 2017-2018 si, evident, o luna si din anul acesta”, a spus Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE