septembrie 23, 2021

Petre Daea despre subventii: luni au plecat banii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit despre stadiul subventiilor APIA, explicand ca acordarea acestora a inceput cu data de 16 octombrie, fiind programate sa ajunga la 866.000 de fermieri, scrie Mediafax.

Intrebat despre subventiile pentru fermieri, ministrul a spus ca totul va fi in regula. „Am spus-o foarte clar ca in minutul 1 al zilei de 16 (n.red. – octombrie), la cumpana noptii, dam drumul la banii pentru fermieri”, a spus ministrul.

„Am dat drumul la sumele mai mici, la fermierii mai mici, pentru ca sunt situatii grele afara. Datorita lipsei de apa in sol terenul se lucreaza greu, trebuie executate mai multe treceri pe unitatea de suprafata, sunt cheltuieli suplimentare, intr-un cuvant, se cheltuie mai mult. Suntem in grafic”, a afirmat Daea.

Cand incepe acordarea platilor pentru fermierii mari

Ministrul a mai declarat ca incepand de joi, autoritatile vor autoriza si platile pentru fermierii mari, spunand ca „pana atunci vom plati subventiile la 450.000 de fermieri”.

Data la care banii ajung in contul fermierilor variaza in functie de institutia unde au acestia contul bancar. „Este un traseu pe care trebuie sa il urmeze, procedural vorbind, sumele acestea de bani, ca sa ajunga la fermieri, intre timpul cand noi am autorizat la plata si timpul in care intra in cont, dureaza cam doua zile. Daca ai cont la Trezorerie bani ajung mai repede, daca ai la banci ajung in doua zile”, a detaliat Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE