Ministrul italian al Agriculturii doreste sa se foloseasca de imigrantii ilegali pentru a „reporni economia”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Teresa Bellanova, ministrul italian al agriculturii, considera ca este necesara o regularizare a celor 600.000 de imigranti ilegali aflati pe teritoriul tarii, cu scopul de a reporni economia afectata de pandemia de coronavirus. Totusi, propunerea sa a starnit critici acide din partea opozitiei, arata cotidianul italian Il Foglio.

„Ajunge cu ipocrizia si cu ascunsul capului in nisip. Acesta este raspunsul meu la reflectia privindu-i pe cei aproximativ 600.000 de imigranti ilegali cu situatie de regularizat pentru a face sa reporneasca economia. (…)Fie vom fi noi, cei din politica, cei de la guvernare’ care sa ne ocupam de aceasta problema, fie o va face ‘criminalitatea’, mafia”, a declarat Teresa Bellanova.

Tot mai multi muncitori agricoli straini sunt supusi unei forme de sclavii moderne

In conditiile in care, in Italia, exista tot mai multe date care confirma ca sute de mii de muncitori agricoli straini sunt expusi riscului de exploatare si de munca „la negru”,

Propunerea ministrului a fost criticata de Liga, partidul de extrema dreapta condus de Matteo Salvini.

„Dar cum te poti gandi sa regularizezi un mare continent de imigranti clandestini, despre care nu se stie nimic, nici macar conditiile de sanatate, pentru a compensa lipsa de mana de lucru in fermele noastre, pe campurile noastre ?”, mai spun reprezentantii Ligii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE