Apel disperat al fermierilor italieni. Cer intoarcerea imediata a muncitorilor romani

Facebook
Twitter

Lipsa fortei de munca i-a afectat grav pe fermierii italieni, care acum solicita reintoarerea de urgenta a muncitorilor sezonieri romani, care au parasit Italia in contexul pandemiei de coronavirus.

In conditiile in care o treime din lucratorii sezonieri din Italia sunt romani, lipsa fortei de munca afecteaza serios sectorul agricol italian, fermierii preconizand ca 40% din fructe si legume vor ramane neculese.

Potrivit publicatiei italiene IlSole24Ore.com, Teresa Bellanova, ministrul italian al Agriculturii, se va intalni  cu Ambasadorul Romaniei in Italia, George Bologan, pentru a gasi o solutie prin care muncitorilor romani sa le fie permisa intoarcerea in peninsula.

Comisia Europeana, solutie pentru a reporni economia

Chiar daca toate restrictiile de circulatie impuse vor ramane in continuare active, reprezentantii Comisiei Europene sustin ca pot fi stabilite culoare de circulatie, astfel incat anumite sectoare economice sa nu fie afectate.

Conform publicatiei italiane, peste 100.000 de muncitorii sezonieri pe care Italia se bazeaza in fiecare an vin din Romania, iar intoarcerea acestora in peninsula este necesara pentru a asigura buna desfasurare a activitatilor agricole din intreaga tara.   

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE