grau de vanzare

Reuters: primele efecte dupa ce Romania a interzis exporturile de grau. Rusia creste preturile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pretul graului din Rusia a crescut, in contextul in care Romania si Ucraina au suspendat exporturile pentru aceasta cereala dar si in conditiile in care rubla s-a apreciat usor fata de dolar, noteaza agentia de presa Reuters.

Romania a interzis complet exportul de cereale catre Uniunea Europeana, pana la mijlocul lunii mai, in timp ce Ucraina a limitat cantitatea de grau exportata. In acest context, Rusia a impus o cota la cantitatea de grau exportata.

Cu cat s-a scumpit graul rusesc

Graul rusesc la Marea Neagra costa mai mult cu 3 dolari,  ajungand la 225 de dolari tona, la finele saptamanii trecute. Pretul orzului a ramas stabil, la 177 dolari pe tona. IKAR, o alta companie de consultanta in domeniul agriculturii din Moscova, avanseaza un pret de 227 de dolari tona.

Seceta, motiv de ingrijorare pentru fermierii rusi

Primavara secetoasa incepe sa trezeasca ingrijorari cu privire la recolta acestui an printre fermierii si analistii rusi. Rusia a exportat 32,1 milioane de tone de cereale intre 1 iulie 2019 si 9 aprilie 2020, cu 15% mai putin decat anul anterior, a anuntat SovEcon. Din aceasta, exporturile de grau au reprezentat 27,6 milioane de tone.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE