Ministrul Agriculturii: Acordul scris pentru PNDR 2014-2020 va veni la inceputul lunii iunie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca acordul scris din partea Comisiei Europene pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (2014-2020) va fi disponibil la inceputul lunii iunie, in acest moment tara noastra avand posibilitatea de a lansa masuri de finantare datorita acordului de principiu.

“Exista o derogare de sase luni din partea Comisiei Europene. Acordul scris, final, va veni la inceputul lunii iunie, conform celor mai recente discutii pe care le-am avut cu comisarul european. Nu este vorba despre o intarziere, ci de respectarea tuturor procedurilor interne ale Comisiei Europene. Oricum, Romania a putut deschide cele 3 noi masuri din PNDR 2014 – 2020 tocmai datorita acordului de principiu care exista pentru acest nou program de dezvoltare”, a declarat Daniel Constantin.

Amintim faptul ca Ministrul Agriculturii preciza in luna martie, odata cu lansarea primelor masuri de finantare prin PNDR 2014-2020 ca aprobarea in scris a Comisiei Europene pentru acest nou program va veni la sfarsitul lunii aprilie.

“Se simte nevoia de investitii in tara si de aceea am simtit nevoia, chiar daca nu avem aprobarea oficiala a PNDR, pe raspunderea noastra, sa lansam aceste masuri de finantare, pentru a raspunde asteptarilor pe care le au fermierii”, declara ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, pe 25 martie.

Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE