Ministrul Agriculturii: Cooperativele sunt viitorul agriculturii

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, considera ca, in domeniul agricol din Romania, viitorul il reprezinta constituirea cooperativelor, deoarece aceste structuri asociative urmeaza sa beneficieze de cele mai importante fonduri in urmatorii ani, informeaza Agerpres.

„Dorim sa ii convingem pe agricultorii romani sa faca urmatorul pas in dezvoltarea propriei afaceri, si anume sa constituie cooperative. Prin intermediul lor au posibilitatea sa cumpere in comun anumite bunuri, fie sa lucreze sau sa valorifice productia pe care o obtin. Aceasta este dezvoltarea viitorului si ea va fi stimulata cu fonduri, precum si cu un punctaj suplimentar in noul PNDR”, declarat Daniel Constantin, la finalul unei vizite in comuna argeseana Bradulet.

Ministrul a mai spus ca agricultura din Romania a inregistrat progrese importante in ultimii ani, insa exista minusuri in privinta consultantei si informarii celor care doresc sa obtina finantari pentru proiecte.

„Pentru a dezvolta ceea ce doresc, oamenii au nevoie de informatii. Informatia este cel mai important lucru si cred ca lipseste de foarte multe ori, mai ales la nivel de comuna. Avem datoria sa mergem cu informatia acolo unde e nevoie, pentru a permite oamenilor sa se dezvolte asa cum doresc. Sunt si foarte multe plusuri si foarte multe lucruri care s-au dezvoltat in agricultura, dar trebuie sa recunoastem mereu ca exista si minusuri. Trebuie avut in vedere inexistenta sau lipsa de eficienta a unor servicii de cosultanta. Trebuie dezvoltata aceasta latura in perioada urmatoare”, a declarat Daniel Constantin.

Ministrul Agriculturii a anuntat ca intentioneaza sa ajunga in cat mai multe comune din Romania pentru a-i informa direct pe reprezentantii administratiilor locale despre oportunitatile de finantare prin noul Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

„In urmatoarea perioada probabil vor mai exista si alte vizine in comune care sunt de felicitat, deoarece au accesat multe fonduri europene. Numai aici, in comuna Bradulet, avem peste 20 de milioane de lei fonduri accesate. Este un semn bun, dar inca avem nevoie de investitii, infrastructura rutiera are de suferit”, a mai spus ministrul.

Daniel Constantin a amintit de asemenea ca incepand cu luna iunie reprezentantii administratiilor locale vor putea accesa fonduri pentru infrastructura rutiera, car si pentru canalizare sau apa.

Ministrul Agriculturii a efectuat vineri o vizita la o fabrica de produse lactate din comuna Bradulet, judetul Arges, comuna care a beneficiat in ultimii ani de finantari din fonduri europene.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE