Deputatul PSD Aurelia Cristea ii solicita ministrului Agriculturii lamuriri cu privire la atestatele de producator

Facebook
Twitter

Aurelia Cristea, deputat si membru al grupului Parlamentar PSD din Cluj, ii solicita ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, sa prezinte public situatia la nivel national cu privire la numarul de producatori, persoane fizice, care au reusit pana acum sa intre in posesia atestatelor de producator si a carnetelor de comercializare, asa cum prevede legea nr. 145/21.

De asemenea, deputatul PSD solicita Ministerului Agriculturii sa prezinte masurile necesare pentru rezolvarea acestei situatii, in contextul in care multi producatori agricoli romani acuza ca atestatele nu au fost tiparite la timp, desi le-au solicitat cu circa o luna sau doua in urma.

„Va rog, domnule ministru, sa ne prezentati starea de fapt si, daca aceasta o impune, sa luati masurile necesare pentru corectarea ei, in contextul nevoii de sprijin a producatorilor romani, precum si a demersurilor deja realizate de Ministerul pe care il conduceti pentru sustinerea producatorilor agricoli”, se arata in solicitarea scrisa adresata de Aurelia Cristea.

Totodata, deputatul PSD atrage atentia ca pentru mii de producatori accesul este ingradit in piete, acestia neavand noul atestat de producator, asa cum prevede legea.

„Reprezentantii unei parti a agricultorilor se plang ca atestatele de producator si carnetele de comercializare nu au fost tiparite la timp, fapt care ingradeste accesul in piete pentru mii de producatori. De asemenea, agricultorii sustin ca schimbarea legislatiei de acces in piete nu a facut obiectul unei campanii de informare la nivel local, cei vizati de lege nefiind pusi in tema cu noile prevederi”, se mai arata in solicitarea deputatului Aurelia Cristea.

Conform noii legi, atestatul de producator, alaturi de carnetul de comercializare, sunt singurele documente ce confirma persoanei fizice care desfasoara o activitate economica in sectorul agricol calitatea de producator.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE