Micii, brânzeturile, vinul și berea românești, vedete la Bruxelles

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizează, în data de 4 septembrie 2014, la sediul Parlamentului European (PE) Conferinţa cu tema „Politica Agricolă Comună – promovarea şi marketingul produselor cu tradiţie”, urmată de o degustare de mici, brânzeturi, vin și bere românești.

La eveniment sunt invitaţi membri ai Parlamentului European, comisari europeni, reprezentanţi ai Comisiei Europene, a anunțat MADR.

„După alocuţiunea susţinută de viceprim-ministrul Daniel Constantin, comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş şi Excelența Sa, domnul Ambasador extraordinar și plenipotențiar Mihnea Motoc, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană vor avea intervenţii pe această temă”, se arată într-un comunicat remis de MADR.

În data de 5 iunie 2014, a fost publicat în Jurnalul Oficial al UE nr. L166/11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendează Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 în ceea ce privește categoriile de carne și utilizarea anumitor aditivi alimentari în preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici după rețeta originală și comercializarea micilor realizați din aceasta pe piața națională, dar și la nivel european. Precizăm că Regulamentul 601/ 2014 a intrat în vigoare la data de 25 iunie 2014.

Degustarea de mici, brânzeturi, vin și bere românești va urma Reuniunii extraordinare a Consiliului Uniunii Europene (Agricultură şi Pescuit), care are loc în perioada 4-5 septembrie 2014. La reuniune va participa și o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de Daniel Constantin, viceprim-ministru, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Tema reuniunii o constituie interdicţia impusă de Federaţia Rusă asupra importului de produse agricole din Uniunea Europeană. În cadrul reuniunii extraordinare a Consiliului Uniunii Europene din data de 5 septembrie 2014 se doreşte analizarea şi identificarea problemelor şi posibilelor măsuri menite să vină în sprijinul fermierilor afectaţi de embargo.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE