septembrie 17, 2021

Magiunul de prune Topoloveni ajunge pe rafturile magazinelor din Elveția

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean Hubert Lebet, a vizitat ieri fabrica fabrica de magiun Topoloveni a producătorului român Sonimpex, declarând că speră ca magiunul de prune de la Topoloveni să ajungă în curând pe rafturile magazinelor din Elveţia.

Reprezentantul Elveției în România, ambasadorul Jean Hubert Lebet, a precizat că poate fi creat cadrul general de colaborare între cele două state, însă „Camera de Comerţ şi Industrie România – Elveţia este cea care susţine activ relaţiile comerciale între cele două ţări”. Pentru a facilita comercializarea magiunului de Topoloveni în Elveția, Jean Hubert Lebet a recomandat conducerii producătorului român Sonimpex să contacteze lanțurile de produse bio şi naturiste din Elveţia. Acestea sunt interesate să comercializeze produse sănătoase, iar magiunul poate fi considerat „ciocolată din prune”, a subliniat ambasadorul, citat de Agerpres.

„Sper să văd produsele dumneavoastră pe rafturile magazinelor din Elveţia”, a declarat ambasadorul Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean Hubert Lebet.

Sonimpex a obținut anul acesta certificatul care atestă că magiunul Topoloveni este primul produs bio de acest tip.

„România are doar acest produs recunoscut la nivel european. Acest lucru s-a datorat atât calităţii foarte bune cât şi faptului că doamna Stanciulov este un luptător adevărat. Aşa cum Elveţia este imbatabilă pe mecanică fină, sperăm să devină şi România imbatabilă pe produse agricole. Avem produse de foarte bună calitate şi sper ca, în colaborare cu partenerii elveţieni, şi această piaţă să beneficieze de produsele Bibianei Stanciulov”, a arătat secretarul de stat în Ministerul Agriculturii (MADR), Achim Irimescu.

Magiunul de prune Topoloveni deţine certificarea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distincţie de acest fel primită de un produs românesc tradiţional. Magiunul natural de prune Topoloveni este produs după o reţetă păstrată din anul 1914. Produsul deţine şi titlul de Furnizor al Casei Majestăţii Regale a României.

În luna iulie a acestui an, reprezentanţii companiei Sonimpex şi cei ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) au semnat contractul de finanţare din fonduri europene în valoare de 981.613 euro. Astfel, magiunul de Topoloveni va fi promovat în Elveţia, Norvegia şi Rusia, pe o perioadă de trei ani, respectiv 2013-2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE