ANSVSA, despre murele contaminate cu virus hepatic: lotul a fost distribuit numai operatorului din Italia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În data de 10.10.2013, Punctul Naţional de Contact al Sistemului Rapid de Alertă pentru Alimente şi Furaje din România a primit din partea Comisiei Europene o notificare de alertă iniţiată de Italia, privind prezenţa virusului hepatic A în fructe de pădure (mure), cu origine Romania.

În notificare, Italia menţionează faptul că este vorba de o cantitate de 10 kg, dintr-un lot de 400 de kg, exportat în luna august a anului 2012, de către o firmă din România.

În urma anchetei efectuate, s-a constatat că întregul lot de 400 de kg a fost exportat în iulie 2012, numai către beneficiarul din Italia, regiunea Brescia.

Din respectivul lot, nu a fost comercializat și nu s-a distribuit către niciun operator de pe piaţa românească, întreaga cantitate de 400 kg care face obiectul alertei europene fiind distribuită numai operatorului din Italia.

Inspectorii ANSVSA de la nivel local au constatat lipsa produsului incriminat, au verificat existenţa carnetelor de sănătate ale angajaţilor, care erau vizate la zi şi cu buletine de analiză efectuate.

PNC RASFF România a transmis Comisiei Europene rezultatele investigaţiilor efectuate în cazul acestei alerte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE