apicultura

MADR, gazduieste un eveniment dedicat apiculturii europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 25 mai 2019, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, alaturi de Asociatia Crescatorilor de Albine, organizeaza la Hotel PHOENICIA Conferinta “Apicultura in context european si mondial”, cu prilejul „Zilei Mondiale a Albinei”, eveniment realizat in contextul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

La conferinta, alaturi de ministrul Petre Daea se vor afla oficiali din cadrul Uniunii Europene precum: Tanja Strnisa, secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Alimentatiei din Republica Slovenia, Carolina Starr, Ofiter pentru Agricultura, reprezentant FAO al Biroului Regional pentru Europa si Asia Centrala, Eran Raizman, Ofiter senior pentru Sanatatea Animalelor si Productie in cadrul Biroului Regional FAO pentru Europa si Asia Centrala, precum si Daniel Dezmirean, profesor doctor in cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Cluj.

Conferinta cu tema “Apicultura in context european si mondial” isi propune sa evidentieze importanta polenizatorilor pentru umanitate si pentru intregul ecosistem, asupra necesitatii dezvoltarii sectorului apicol in contextul schimbarilor climatice, precum si rolul crucial al acestora in cresterea randamentului culturilor.

Manifestarea va cuprinde doua sesiuni, iar lucrarile conferintei vor fi deschise de ministrul Petre Daea. Principalele subiecte ce vor fi dezbatute vizeaza: situatia sectorului apicol precum si importanta acestuia in context european si mondial, sanatatea albinelor, apicultura ecologica in Romania, sprijinul FAO pentru apicultura durabila.

Incepand cu ora 12.00 vor avea loc declaratii de presa la Hotel PHOENICIA, iar la 12.30 se va deschide oficial expozitia de produse apicole de la sediul Asociatiei Crescatorilor de Albine (ACA – Bd. Ficusului nr. 42), urmand ca participantii sa viziteze laboratorul Institutului National Apicol.

NOTA: Jurnalistii acreditati la MADR sunt invitati sa participe la declaratiile de presa, precum si la expozitia de produse apicole la sediul ACA si pot vizita, de asemenea, laboratorul Institutului National Apicol. Totodata, exista oportunitati de ilustratii (foto/video) pentru cei interesati in deschiderea evenimentului, la ora 9:00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE