Idei de afaceri la țară: cum să faci profit din servicii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Satele românești duc lipsă de doctori și farmacii, iar un antreprenor din Praid, județul Harghita, a avut inspirația de a transforma această lacună într-o afacere.

Prin proiectul „Diversificarea serviciilor de asistență dentară pentru populația rurală din comuna Praid, județul Harghita”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 312 – „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, SC Fazakas Dental SRL a deschis un cabinet stomatologic. Perioada de implementare a proiectului finanțat cu fonduri europene nerambursabile disponibile prin PNDR a fost aprilie 2010-decembrie 2010, iar finanțarea nerambursabilă s-a ridicat la 110.200 de lei, respectiv 70% din valoarea eligibilă.

Proiectul finanțat cu fonduri europene nerambursabile disponibile prin PNDR a vizat diversificarea serviciilor medicale pentru locuitorii comunei Praid, prin înființarea unui cabinet de stomatologie modern, în vederea oferirii unui serviciu complex și complet de asistență stomatologică, care nu exista pe piaţa locală, şi anume implantul dentar.

Proiectul răspunde simultan nevoilor prestatorului de servicii, prin achiziția de noi echipamente în cadrul cabinetului medical, dar şi nevoilor de îngrijire stomatologică ale populaţiei rurale care apelează la acest cabinet stomatologic.

În cadrul proiectului finanțat cu fonduri europene nerambursabile disponibile prin PNDR s-a avut în vedere achiziţionarea de echipamente moderne: unit dentar, echipament pentru implant dentar, trusă chirurgicală stomatologică, menite să diversifice serviciile în domeniul sănătăţii orale, pentru a răspunde nevoilor populaţiei rurale din zonă, oferind calitate şi inovaţie în actul medical.

Unul dintre rezultatele proiectului a fost crearea a două noi locuri de muncă: o persoană care să asigure asistenţă medicală (asistent stomatolog), şi alta care să gestioneze contabilitatea societăţii (contabil).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE