Ce poți face cu un milion de lei și cu o idee de dezvoltare a unei afaceri la țară?

Facebook
Twitter

În 2008, când accesarea fondurilor europene prin PNDR era încă la început, un grup de antreprenori din Bacău a decis să intre în aventura finanțărilor nerambursabile.

Parte a unui grup de firme cu o experiență de peste 10 ani în domeniul mobilei și tâmplăriei din lemn stratificat cu geam termoizolant, SC Artchet SRL realizează ferestre și uși de exterior din lemn stratificat cu geam tip termoizolant, uși de interior din lemn, lemn stratificat sau furniruite, placări de scări interioare cu lemn, amenajări interioare și amenajări exterioare. Mobilierul de bucătărie, dormitor sau pentru camere de tineret este realizat din PAL melaminat și MDF cu furnir natural de lemn, finisat cu lacuri nitro și poliuretanice. Firma poate realiza la cerere orice alt produs de mobilier.

Societatea a depus, în 2008, un proiect care viza înființarea unei secții de producție de mobilă. Bugetul total al proiectului a fost de peste un milion de lei, din care 725.564 de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă.

În urma verificării dosarului, proiectul a fost declarat eligibil, iar contractul de finanțare a fost semnat în martie 2009, potrivit datelor publicate de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală. Principalele activități ale proiectului au constat în achiziționarea următoarelor echipamente: compresor de aer cu șurub, CNC pentru găurire, cabină de lăcuit, instalație de exhaustare, pompă de pulverizat cu pistolet, șlefuitor pneumatic manual, mașină de aplicat folie cant, cant ABS sau cant lemn, strung pentru lemn cu copiere după șablon, CNC Rover pentru frezări și găuriri multiple, scule pentru utilaje de prelucrare a lemnului, centrală termică și ferăstrău circular automatizat de formatizat în pachet.

Beneficiarul nu a întâmpinat probleme în implementarea proiectului, iar utilajele achiziționate au contribuit la creșterea eficienței economice a societății prin mărirea capacității de producție, îmbunătățirea calității și creșterea cifrei de afaceri. O componentă importantă a proiectului este cea socială, fiind create 22 de locuri de muncă, aspect care susține dezvoltarea locală.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE