Idei de afaceri la țară, cu fonduri europene nerambursabile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) se pot finanța și activități non-agricole.

Spre exemplu, vasluianul Gheorghe Niţă din satul Simila, comuna Zorleni, provine dintr-o familie de constructori și a dorit să-şi completeze parcul propriu de utilaje de construcţii, dat fiind gradul de uzură avansat al mașinilor pe care le deţinea. Concomitent cu achiziționarea unor utilaje cu un înalt grad de productivitate, care să respecte standardele de mediu impuse de legislaţia europeană şi naţională, localnicul din Simila și-a propus să realizeze economii importante în ceea ce priveşte cheltuielile de exploatare.

Cu ajutorul sprijinului nerambursabil, în valoare de 50.536,67 de euro, obţinut prin intermediul GAL Podu Înalt, beneficiarul și-a cumpărat un buldoexcavator performant de 110 CP, potrivit datelor publicate de Rețeaua Națională de Dezvoltare Rurală. Utilajul achiziționat este folosit la o serie de lucrări pentru întreţinerea drumurilor, pregătirea terenului pentru diverse construcţii şi decolmatarea canalelor de scurgere a apelor pluviale.

De asemenea, prin implementarea acestui proiect au fost îndeplinite și alte obiective ale Măsurii 312, respectiv reducerea gradului de dependenţă faţă de agricultură, iar trei locuitori din comuna Zorleni au fost angajaţi la SC Amarinei SRL, creşterea valorii adăugate în activităţi de pregătire a terenului şi crearea şi  diversificarea serviciilor prestate pentru populaţia rurală.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE