PNDR 2007-2013: 30 septembrie 2015, termenul limită pentru depunerea ultimului dosar de cerere de plată

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Beneficiarii care au accesat fonduri europene nerambursabile prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 trebuie să depună dosarele de cerere de plată până cel târziu pe 30 septembrie 2015.

„Cererile de plată pot fi depuse de beneficiarii PNDR până cel târziu pe 30 septembrie 2015, acesta fiind termenul limită pentru depunerea ultimului dosar de cerere de plată, atât pentru beneficiarii privați, cât și pentru cei publici, iar ultima plată se face pe 31 decembrie 2015. Decalajul între decembrie 2015 și septembrie 2015 este dat de termenul legal în care AFIR realizează decontarea cheltuielilor eligibile efectuate — în conformitate cu prevederile legale privind finanțarea Politicii Agricole Comune și cu manualele de proceduri ale AFIR. Vreau să subliniez faptul că acest termen este ferm și nu se vor accepta derogări de la acesta indiferent de motivele invocate”, a declarat David Eugen Popescu, directorul Agenției de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR), citat de Agerpres.

Șeful AFIR le recomandă beneficiarilor fondurilor europene nerambursabile pentru agricultură să își programeze în mod corect etapele realizării investițiilor, astfel încât până pe 30 septembrie 2015 investițiile finanțate prin PNDR 2007-2013 să fie finalizate cu proces verbal de punere în funcțiune pentru a nu ajunge în situația rezilierii contractului de finanțare semnat, a constituirii debitului total pentru întreaga investiție și a recuperării în integralitate a tuturor sumele acordate anterior.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE