Idei de afaceri, cu finantare prin PNDR: fonduri europene pentru construirea unei pensiuni

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Printr-un proiect finantat prin vechiul PNDR, o firma din Vrancea a reusit sa obtina fonduri europene nerambursabile pentru constructia unei pensiuni.

Proiectul, finantat prin Axa 3 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 313 – „Incurajarea activitatilor turistice”, a beneficiat de un buget total de 1.577.200 de lei, din care 788.600 de lei au reprezentat finantarea nerambursabila, potrivit datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala.

Localizat in satul Vitanesti, comuna Bolotesti, judetul Vrancea, proiectul derulat cu fonduri europene nerambursabile disponibile prin vechiul PNDR, a fost implementat in perioada 2009 – 2011, avand ca beneficiar firma SC Felimir SRL. Situata de-a lungul DN2D, care face legatura intre Focsani si Brasov, la aproximativ 25 de kilometri de resedinta judetului Vrancea, pensiunea construita prin acest proiect a fost amplasata intr-un cadru natural atractiv, la poalele de sud-est ale Magurii Odobesti.

Ideea proiectului a pornit de la faptul ca beneficiarul detinea un teren in comuna Bolotesti si s-a gandit ca cea mai buna utilitate pe care putea sa i-o dea ar fi fost construirea unei pensiuni. Pentru materializarea acestei idei, inițiatorul proiectului a accesat, in cadrul sesiunii noiembrie-decembrie 2008, masura 313, iar dupa verificare si declararea eligibilitatii a fost semnat contractul de finantare, in 2009.

Activitatea principala a proiectului a constat in construirea si dotarea pensiunii. Aceasta este formata din zece camere single si duble, cu baie proprie avand cabina de dus si uscator de par, minibar, aer conditionat, cablu TV LCD, internet Wi-Fi, balcon, parcare si room service.

Pensiunea Leonardo isi intampina vizitatorii cu un restaurant unde acestia pot servi micul dejun sub forma de bufet suedez, cu meniu specific romanesc. De asemenea, turistii se pot bucura la pranz si cina de specialitatile pregatite zilnic din produse proaspete in bucataria proprie. Pensiunea poate fi si gazda primitoare pentru organizarea diverselor tipuri de evenimente, in functie de cerintele clientilor.

Construirea si darea in functiune a pensiunii sustin dezvoltarea comunei prin turistii pe care aceasta ii atrage, participand totodata la cresterea contribuțiilor la bugetul local. In opinia beneficiarului, succesul proiectului consta in faptul ca se ocupa personal de pensiune si de buna desfasurare a tuturor activitatilor.

Prin noul PNDR 2014-2020, activitatile non-agricole pot fi sprijinite prin intermediul sub-masurilor 6.2 si 6.4.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE