PNDR: Cum sa-ti infiintezi o firma de servicii de contabilitate cu fonduri europene

Facebook
Twitter

Prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin PNDR, o microintreprindere din judetul Cluj a reusit sa isi extinda afacerea prin oferirea de servicii de contabilitate, implementand astfel un proiect in valoare totala de 7.500 de euro.

Proiectul a fost finantat prin intermediul Masurii 312 – „Sprijinirea pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi”, din cadrul PNDR 2007-2013. Beneficiarul, SC Conta But SRL, a implementat acest proiect in valoare totala de 7.500 de euro in anul 2014, valoarea finantarii nerambursabile fiind de 5.200 de euro, conform datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala (RNDR).

Administratorul SC Conta But SRL, o microintreprindere specializata in prestarea de servicii contabile, audit financiar si consultanta in domeniul fiscal, a decis sa-si dezvolte afacerea prin accesarea de fonduri nerambursabile pe care sa le foloseasca la achizitionarea de echipamente si dotari pentru desfasurarea in bune conditii a activitatii.

In localitatea unde societatea isi are sediul social si la nivel microregional nu existau firme de contabilitate, fapt pentru care persoanele din teritoriu care aveau nevoie de astfel de servicii se orientau catre intreprinderi si persoane fizice autorizate din orasul Huedin si din imprejurimi.

Intreg procesul de aplicare a proiectului a fost realizat cu ajutorul unei firme de consultanta din judetul Salaj.

Obiectivul general al proiectului a constat in dezvoltarea activitatii SC Conta But SRL, indeplinit in cele noua luni de implementare prin intermediul obiectivelor specifice, respectiv prin dotarea cu echipamente performante si cresterea numarului de angajati.

Au fost achizitionate piese de mobilier pentru amenajarea sediului, echipamente IT si un sistem de operare specific domeniului financiar, care asigura functionarea in parametri normali a societatii. Astfel, fondurile au fost cheltuite pentru un router wireless, un laptop, un sistem desktop, un monitor, o imprimanta color, doua dulapuri, doua birouri, doua comode, o masa, doua scaune, un corp mobil si un cuier. Totodata, proiectul a generat un loc de munca.

Dupa implementarea proiectului, activitatea societatii clujene s-a marit, aceasta oferind, in conformitate cu prevederile legale, servicii complete de contabilitate adaptate la forma de organizare si cerintele fiecarui tip de client: societati comerciale, persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si familiale.

Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020 are alocata o finantare europeana in valoare de 8,12 milioane de euro, la care se adauga si o cofinantare din bugetul de stat de 1,34 miliarde de euro, fondul total de investitii ajungand astfel la circa 9,5 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE