Idei de afaceri la tara: ce poti face cu 70.000 de euro prin PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Printr-un proiect finantat prin Masura 312 – „Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi”, din vechiul PNDR, SC Lunca Verde SRL, din comuna Suncuius, judetul Bihor, a achizitionat echipamente necesare desfasurarii activitatii.

SC Lunca Verde SRL este o microintreprindere infiintata in 2012, care nu a inregistrat activitate economica pana in momentul completarii cererii de finantare. Proiectul se concentreaza asupra dezvoltarii unei societati  comerciale in domeniul serviciilor de editare si design specializat prin achizitia si punerea in functiune de echipamente noi.

Obiectivul general al proiectului contractat pe masura 312 il reprezinta dezvoltarea beneficiarului prin achizitia de echipamente moderne, concomitent cu asigurarea principiilor dezvoltarii durabile si incluziunii sociale, respectarea normelor de mediu si cresterea competitivitatii in domeniul de activitate specific, in scopul de a oferi pe piata locala si judeteana servicii profesioniste de editare si design specializat de buna calitate.

Activitatea propusa in cadrul proiectului este non-agricola, destinata in special publicului din judetul Bihor si judetele invecinate.

Obiectivul va fi atins prin cumpararea urmatoarelor echipamente: o statie grafica, un  monitor profesional, un laptop, un multifunctional Laser Color, o ghilotina electrica, o imprimanta ecosolvent, un cutter/plotter, un gravator mecanic și unul cu laser, o imprimanta de sublimare si o presa termica. Toate acestea vor fi achizitionate cu 99.739 de euro (29.922 de euro reprezentand cofinantarea beneficiarului).

Angajarea unui capital uman adecvat asigura cresterea capacitatii de productie si, implicit, a cotei de piata. In urma implementarii proiectului se preconizeaza urmatoarele rezultate:

• dezvoltarea microintreprinderii;

• crearea a patru locuri de munca;

• incurajarea initiativelor de afaceri promovate in special de tineri;

• cresterea valorii adaugate brute non-agricole in investitia sprijinita;

• alinierea societatii la normele europene in privinta sigurantei in munca;

• cresterea si diversificarea serviciilor rurale;

• cresterea economica a firmei si a mediului unde se dezvolta afacerea;

• eficienta economica si cresterea cotei de piata si a cifrei de afaceri.

Dupa implementarea proiectului, gama de servicii oferite de beneficiar va consta in: editare si design de materiale promotionale si suvenire (gravare de obiecte cilindrice din sticla sau metal, gravare/decupare de hartie sau plexiglas, personalizare de obiecte ceramice si textile), editare si design de imprimate de mari dimensiuni (printuri indoor/outdoor, banner/mesh-uri, autocolante) și editare si design de imprimate de mici dimensiuni (etichete, flaiere, pliante, brosuri, cataloage, invitatii de nunta, carti de vizita).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE