Idei de afaceri la tara: fabricarea confectiilor metalice se dezvolta cu fonduri nerambursabile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Printr-un proiect finantat prin Masura 312 din vechiul PNDR, o companie din judetul Arad si-a modernizat capacitatea de productie.

Anterior completarii cererii de finantare, SC Ade Metal SRL desfasura operatii de fabricare a confectiilor metalice, activand in acest domeniu de aproape 20 de ani și beneficiind de un portofoliu stabil de clienti, potrivit datelorpublicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala. Pentru a se plia pe obiectivele trasate la nivelul regiunii, vizand dezvoltarea si promovarea teritoriului LEADER prin realizarea infrastructurii sociale si edilitare in scopul cresterii calitatii vietii tuturor categoriilor sociale, beneficiarul a decis, in decembrie 2012, sa acceseze masura 312, prin intermediul Grupului de Actiune Locala Podgoria Minis-Maderat.

Proiectul vizat, cu o valoare totala de 55.775 de euro (din care 8.367 de euro cofinantare privata), are ca scop construirea si dotarea unei hale de productie de 120 m² in care sa aiba loc operatiile de acoperire a suprafetelor pieselor metalice cu un strat de zinc. Pe langa aceasta constructie se doreste si realizarea unei anexe in care sa fie montati redresorii de curent folositi pentru alimentarea liniei de zincare. Aceasta noua activitate presupune functionarea unei linii de zincare electrochimica discontinua, asa ca s-a propus achizitionarea unor echipamente/utilaje specifice: patru cuve tehnologice pentru pregatirea si zincarea pieselor metalice, o macara pentru prinderea, ridicarea si transportul pieselor supuse operatiunilor de zincare de la o cuva la cealalta si un cuptor pentru uscarea pieselor.

Pe langa crearea a doua locuri de munca, implementarea proiectului va contribui si la atingerea a trei dintre cele patru obiective operationale ale masurii 312, respectiv crearea si dezvoltarea de microintreprinderi, precum si dezvoltarea celor existente in sectorul non-agricol din spatiul agricol, incurajarea initiativelor de afaceri promovate in special de tineri si de femei si reducerea gradului de dependenta fata de agricultura.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE