Ghid de bune practici: peste 20.000 de euro pentru achizitia de utilaje agricole

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prin proiectul „Achizitionare de utilaje agricole de catre SC Autoservice Nelu SRL”, finantat prin Masura 121 – „Modernizarea exploatatiilor agricole”, SC Autoservice Nelu SRL din orasul Pancota, judetul Arad, a obtinut o finantare nerambursabila in valoare de 20.600 de euro.

Dezvoltarea teritoriului LEADER prin valorificarea vocatiei agricole, consolidarea economica a exploatarii agricole (cu punerea in valoare de maniera durabila a potentialului bio-ecologic) si conectarea la pietele regionale,  nationale si internationale au constituit prioritatea trasata de GAL in domeniul agricol.

Consimtind la aceasta, reprezentantii SC Autoservice Nelu SRL au decis, la inceputul lui 2013, sa acceseze masura 121, cunoscand faptul ca practica agricola a dovedit legatura stransa care exista intre dotarea tehnica, numarul, tipul si caracteristicile utilajelor, echipamentelor si muncii in agricultura si ca numai in conditiile cresterii inzestrarii exploatatiilor agricole cu mijloace de munca performante se poate ajunge la randamente sporite la hectar si la o inalta eficienta economica, potrivit datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala.

Beneficiarul se inscrie la principalul obiectiv, de crestere a competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor comunitare. Totodata, prin implementarea proiectului, el vizeaza introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei si cresterea veniturilor exploatatiei.

Obiectivele proiectului implementat la nivelul Asociatiei Grupul de Actiune Locala Podgoria Minis-Maderat vor fi indeplinite prin achizitionarea unor utilaje care vor permite intretinerea si  exploatarea fermei: un combinator destinat pregatirii patului germinativ dupa recoltat, un cultivator destinat afanarii si maruntirii solului, un distribuitor de ingrasaminte si o masina de erbicidat tractata. Toate acestea vor fi achizitionate cu ajutorul celor 20.600 de euro obtinuti, reprezentand finantarea nerambursabila.

Investitia va permite ca lucrarile mecanice de prelucrare a solului sa fie executate la timp si in cele mai bune conditii, ceea ce va conduce la cresterea calitatii lor, a productiei recoltate și, implicit, la micsorarea costului produselor obtinute.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE