Idei de afaceri: feroneria, sansa de profit la sat

Facebook
Twitter

Printr-un proiect finantat cu fonduri europene nerambursabile, disponibile prin PNDR, o firma din Salaj a reusit sa isi impulsioneze afacerile.

SC Sigma Art SRL a fost infiintata in anul 2008, avand ca domeniu principal de activitate fabricarea articolelor de feronerie. In acelasi an, societatea a depus, in sesiunea din septembrie-octombrie 2008, in cadrul masurii 312 din vechiul PNDR, un proiect in vederea construirii unei hale de productie de confectii metalice si articole de feronerie.

Perioada de implementare a proiectului derulat cu fonduri europene nerambursabile a fost martie 2009 – august 2011, iar bugetul total s-a ridicat la 927.424 de lei, din care finantarea nerambursabila a ajuns la 649.196 de lei.

Profilul firmei se axeaza pe productia de feronerie pentru mobila, in special pentru tapiterii, potrivit RNDR. Astfel, principala activitate a proiectului a constat in construirea unei hale de productie de 550 m² si achizitionarea de utilaje specifice productiei de feronerie, cu comanda numerica si clasice.

Calitatea produselor oferite in prezent de societatea beneficiara a fondurilor europene nerambursabile este garantata de utilajele achizitionate, cu care lucreaza cei 18  angajati, bine instruiti in utilizarea lor. De exemplu, tehnologia de nituit Baltec confera produselor o calitate deosebita.

Compania ofera o gama larga de produse (somiere, lamele, balamale etc.), dar si servicii complementare, precum  finisaje si montare a pieselor.

Proiectul derulat cu fonduri europene nerambursabile reprezinta un  exemplu de  bune  practici deoarece ajuta la dezvoltarea zonei prin crearea locurilor de munca si contributiile la bugetul local.  De asemenea, acesta prezinta sustenabilitate financiara, demonstrata prin cresterea profitului societatii de la an la an.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE