Meniu

FMI: Guvernul trebuie să găsească surse alternative de venit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul va trebui să găsească o sursă alternativă de venituri pentru a compensa amânarea introducerii suprataxei de 7 eurocenți pe litru la carburanți, apreciază Guillermo Tolosa, reprezentantul rezident al FMI în România.

„Semnarea bugetului pe 2014 de către președintele Traian Băsescu este un pas bine venit. Pentru atingerea țintei de deficit de 2,2% din PIB vor trebui adoptate măsuri pentru a compensa scăderea veniturilor ca urmare a amânării majorării accizei la combustibili cu trei luni. Autoritățile au cerut să discute astfel de măsuri cu staff-ul FMI în luna ianuarie în vederea combinării primei și celei de-a doua revizuiri a programului economic susținut de acordul stand-by. O misiune a FMI este programată să ajungă la București în luna ianuarie”, a precizat Guillermo Tolosa.

Declarația oficialului FMI vine în contextul în care președintele Traian Băsescu a fost de acord să promulge legea bugetului de stat, cu condiția ca Guvernul să amâne introducerea suprataxei la carburanți cu trei luni. Totodată, Executivul trebuie să găsească surse de venit astfel încât să atingă ținta de deficit de 2,2% din PIB.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE