Festivalul Peștelui de Sfântul Andrei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, va avea loc astăzi, sâmbătă 29 noiembrie, şi duminică, 30 noiembrie 2014, un târg de produse tradiţionale din pește, Festivalul Peștelui de Sfântul Andrei.

Credincioşii îl sărbătoresc duminică, 30 noiembrie, pe Sfântul Andrei, unul dintre cei 12 apostoli ai lui Iisus şi considerat de ortodocși „Ocrotitorul României”, apostolul românilor și creştinătorul poporului român. Sărbătoarea de Sfântul Andrei marchează începutul iernii, iar noaptea de 29 spre 30 noiembrie are o însemnătate specială în tradiţiile româneşti.

În mod tradiţional de Sfântul Andrei, este dezlegare la peşte, şi în ajunul acestei mari sărbători se consumă usturoi şi bucate cu usturoi. La Târgul de Produse Tradiţionale din Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice din capitală, vedetele sărbătorii vor fi midiile și rapanele de la Marea Neagră cu usturoi, vin, pătrunjel şi usturoi, servite cu mămăliguţă caldă. Vizitatorii vor putea degusta și cârnați de pește cu fasole, sute de porţii fiind pregătite pentru ei. Nu va lipsi nici borşul de peşte.

Cei care își serbează onomastica de Sfântul Andrei vor primi o porţie de  fasole cu cârnaţi de peşte, dacă vin la târg cu un act de identitate valabil.

Organizatorii au mai pregătit scrumbie, crap, păstrăv, ton, toate la grătar. Hamsia, lufarul, barbunul, stavridul prăjite cu mămăliguţă şi mujdei de usturoi vor fi gata să le serviţi, alături de salate de icre de crap sau ştiucă, naturale, fără conservanţi, zacuscă cu peşte, marinate de scrumbie, sprot, macrou, batog de crap, scrumbie afumată și păstrav afumat, la Festivalul Peștelui de Sfântul Andrei, din parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE