Festivalul peștelui, de Florii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În această duminică, creștinii cinstesc Intrarea Domnului în Ierusalim, sărbătoare cunoscută și ca Ziua de Florii sau Floriile, în care cei care au ținut post au dezlegare la peşte și pot găsi preparate din pește la târgul de la Agronomie.

În duminica Floriilor, oamenii merg la biserică ducând flori si se întorc aducând mâțișori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodărie și o pun la icoană. Peste an, ea capătă tot felul de întrebuințări.

În Parcul Facultății de Agronomie din București, la târgul de produse tradiționale, mirosul de borş de pește sau pește la grătar (păstrav, scrumbie sau crap), îi adună pe gurmanzi la un prânz sănătos la “Festivalul Peștelui – Victorița Pescărița”, sâmbată, 12 aprilie 2014, și duminică 13 aprilie 2014, între orele 10,00-18,00.

Vedeta festivalului va fi “borșul de pește”, din care organizatorii promit ca vor găti nu mai puțin de 1.000 de porții. De asemenea, cei prezenți vor avea ocazia să-și încânte papilele gustative cu tot felul de preparate din pește, cum sunt păstrav, scrumbie, macrou, file de crap, somn,biban la grătar, hamsie și stavrid de Marea Neagra prăjite, cu mujdei și mămăliguță sau chifteluțe de pește. Producătorii vor etala pe tarabe și semipreparate din pește, fără conservanți, ca salata de icre de crap sau știucă, zacuscă de pește, pește marinat (stavrid, sprot, macrou, scrumbie) sau pește afumat (șprot, scrumbie, păstrav, batog de crap) și multe altele.

Vizitatorii vor primi spre degustare produse din pește. Organizatorii au anunțat că vor împărţi pliante cu peste 3.000 de reţete din peşte.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE