Vinul bun, savurat la Palatul Parlamentului

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloș și ministrul Daniel Constantin au participat, alături de ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Vasile Bumacov, la o degustare de vinuri.

Manifestarea, conexă celei de-a 29-a Conferințe Regionale a FAO care se desfășoară în incinta Palatulului Parlamentului s-a desfășurat la Sala I.C. Brătianu, loc în care este organizată de către Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale o expoziție de produse agroalimentare. Evenimentul a beneficiat de prezenţa comisarului european pentru dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, precum şi a secretarilor de stat MADR George Turtoi şi Peter Tamas Nagy. În cadrul expoziției, oficialii au vizitat standurile în care se regăsesc produse precum gemul de Topoloveni, dulceața de trandafiri, pâinea tradițională Adriana, produse din pește, lactate, obiecte artizanale realizate de meșteri populari, vinuri din Republica Moldova și din România.

Cu această ocazie, cei doi demnitari au semnat un plan de acţiuni al cooperării moldo-române în domeniul agriculturii şi dezvoltării rurale între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale al României şi Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare al Republicii Moldova pentru perioada 2014-2015, în vederea consolidării cooperării în domeniul agricol. Astfel, se va crea un grup mixt de lucru în domeniul agriculturii, industriei alimentare şi dezvoltării rurale, constituit din reprezentanţi ai ambelor părți.

Planul de acțiuni prevede organizarea, alternativ în Republica Moldova şi România, a unor reuniuni ale grupului de lucru pentru a analiza evoluţiile înregistrate în colaborarea dintre cele două părţi, precum şi identificarea de noi domenii şi activităţi de cooperare bilaterală. Cele două state vor susţine cooperarea în următoarele domenii: vegetal şi protecţia plantelor, agricultură şi dezvoltare rurală, știinţă şi formare profesională, vinificaţie, zootehnie, agricultura ecologică.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE