Brutari, cofetari, bucătari din țară și din străinătate își demonstrează măiestria la GastroPan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

GastroPan, cel mai mare târg de panificație, cofetărie și alimentație publică, organizat pe piața autohtonă de profil și unul dintre cele mai importante din Europa Centrală și de Est, se desfășoară la Brașov Business Park în perioada 4-6 aprilie.

Evenimentul prezintă cele mai noi și mai eficiente ingrediente, echipamente, tendințe și tehnologii de producție pentru specialiștii și antreprenorii în domeniu, programul fiind completat de numeroase concursuri și demonstrații.

Sunt prezenți la târg 120 de expozanți din 23 de țări, 200 de brutari, cofetari și bucătari, 20.000 de vizitatori, specialiști invitați, zeci de concursuri, demonstrații practice, lansări de produse, conferințe și workshop-uri, toate desfășurâdu-se pe o suprafață de 6000 de metri pătrați.

“Acest târg este tot mai mare. În fiecare an tot creștem, dar, din păcate, în zona Ardealului nu sunt săli pentru expoziție mai mari decât aceasta, de la Brașov. Noutatea acestei ediții este aceea că vom da la fiecare categorie de participanți premiul “Inovația anului”, pentru cele mai inovative produse pe care un juriu internațional le va stabili. Este un eveniment extrem de important pentru producătorii din panificație, pentru cofetari, patiseri, pentru Ho-Re-Ca și sper că participanții, dar și cei care ne vor vizita, vor fi mulțumiți și vor avea ce vedea”, a declarat pentru AGERPRES directorul GastroPan, Vasradi Erdos Ildiko.

Concursurile care se vor desfășura pe parcursul celor trei zile sunt cele din domeniul panificație-patiserie, cofetărie, gastronomie și gelaterie.

Astfel, vineri se va desfășura concursul “Tortul Anului 2014”, cu tematica “Armonie Florală”. Sâmbătă, concursul “Pâinea Anului 2014” cu tematica “Viața la Țară”, iar duminică, concursul “Înghețata Anului”. Tot duminică vor avea loc concursurile de sculptură în legume și fructe și montarea de platouri cu preparate reci pentru 6-8 persoane.

În zona DEMO a GastroPan, cei mai talentați brutari, cofetari și brutari, atât din țară cât și din străinătate, susțin demonstrații practice permanente în cadrul expoziției, cum ar fi sculptură creativă în fructe și legume de către o echipă de brutari specializați din Ungaria, modelarea florilor și a figurinelor din pastă de zahăr de către designeri români specializați în Anglia, modelare artistică zahăr ars și suflat de către un cofetar câștigător al Olimpiadei de Cofetărie din Brazilia, creație artistică și coaceri demonstrative de către un brutar artizan din Ungaria, decorarea deserturilor din turtă dulce executată de un specialist artizan din România, procesare și modelare artistică din zahăr caramelizat( grilaj), de un cofetar specializat din Ungaria, și confecționarea deserturilor și a pieselor artistice din ciocolată de către câștigătorul edițiilor 2012 și 2013 ale concursurilor de creație artistică în ciocolată GastroPan.

GastroPan 2014 este organizat de Boro Info SRL, Revista Brutarul, Revista Gastronomia, iar organizatorul concursurilor este Asociația Specialiștilor din Panificație și Gastronomie PanGastRo.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE