Datini de Crăciun, la Festivalul Peștelui

Facebook
Twitter

Cel mai mare glob de Crăciun lucrat manual, din 16.000 de ochiuri de lână, va fi expus la Festivalul Peștelui Victorița Pescărița, care are loc astzăi în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, din București.

Globul a fost realizat de meşterul popular Maria Aiftincăi, care a venit la târg tocmai din Arad. Pe lângă globul din 16.000 de ochiuri de lână, arădeanca a mai adus la târg  încă unul, la fel de impresionant. Cel de-al doilea glob lucrat manual are peste 10.000 de ochiuri de lână. Maria Aiftincăi a prins meșteșugul lânii de la bunica sa din Bucovina și l-a desăvârșit, în ultimele trei decenii, în satul Vladimirescu din Arad, unde locuiește.

Cum orice mâncare, mai ales din peşte, trebuie servită într-o atmosferă prietenoasă şi caldă, Maria Aiftincăi va încânta vizitatorii cu colinde, după obiceiurile din Bucovina şi Banat.

Vizitatorii la târg se pot delecta cu chifteluțe din peşte (păstrăv curcubeu) cu sos de roşii marinat, servite cu mămăliguţă, borș de pește, și saramură de crap cu legume coapte la grătar, precum și cu multe sortimente de pește la grătar: păstrăv, scrumbie, macrou, file de crap, cotlet de somn. Nelipsite vor fi și hamsia si stavridul prăjite, cu mujdei și mămăliguță.

La Festivalul Peștelui vor putea fi savurate sau luate pentru acasă semipreparate de pește gătite după rețete vechi, fără conservanți, ”ca la mama acasă”: salată de icre de crap sau știucă, zacuscă de pește (crap, somon, cod), pește marinat: scrumbie, macrou, sprot, capelin, stavrid și pește afumat:batog de crap, scrumbie, sprot și macrou afumat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE