Festivalul Național al Peștelui în perioada mai – octombrie, în cinci orașe din România

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cel mai mare festival al peștelui din România, PESCIA, se va desfășura pe parcursul a cinci ediții, în perioada mai-octombrie, și va cuprinde cinci orașe din țară, respectiv Târgu Jiu, Cluj-Napoca, Constanța, București și Iași.

PESCIA se dorește a fi cel mai complex festival dedicat peștelui din România, locul în care amatorii consumului de pește și pescarii amatori își vor da întâlnire cu o mare varietate de produse din pește și fructe de mare, operatori din sectorul creșterii și comercializării peștelui, din domeniul pescuitului recreativ și al turismului piscicol. Festivalul Național al Peștelui este cofinanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit 2007 — 2013.

Pe parcursul fiecărei ediții locale, Festivalul Național al Peștelui va avea trei componente: expoziția cu vânzare de pește autohton și de import și produse obținute din acesta, precum și de accesorii necesare preparării peștelui, expoziția dedicată pasionaților de pescuit și operatorilor care activează în industria piscicolă și în cele conexe acesteia și demonstrații, degustări și conferințe susținute în fața publicului de către bucătari profesioniști și respectiv nutriționiști care vor da informații celor interesați despre beneficiile peștelui asupra sănătății.

Potrivit organizatorilor, PESCIA are drept obiectiv principal creșterea consumului de pește în România și conștientizarea de către publicul larg a beneficiilor pe care le are acest consum, precum și popularizarea unor specii mai puțin cunoscute în România și a preparării lor.

Acest obiect al evenimentului se pliază și pe fondul datelor difuzate în 2013 opiniei publice de către Asociația Piscicultorilor din România. Potrivit acestor date, țara noastră se afla printre ultimele din Europa, în ceea ce privește consumul de pește, un român mâncând anual, în medie, mai puțin de 5 kilograme, în timp ce consumul mediu în Uniunea Europeană este de 20 de kilograme anual.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE