Meniu

Cum le-au trântit uşa în nas edilii din Bucureşti producătorilor agricoli

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consiliul General al Capitalei a respins proiectul privind înfiinţarea de pieţe ţărăneşti, în care ar fi putut vinde legume, fructe şi produse tradiţionale doar producătorii agricoli.

Pe ordinea de zi a şedinţei de ieri a Consiliului General al Capitalei s-a aflat un proiect de aprobare a unui acord de cooperare între autorităţile locale şi Ministerul Agriculturii, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor și Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe „Agrostar”. Proiectul prevedea înfiinţarea de pieţe ţărăneşti volante, în anumite zile şi cu program limitat, în care ar fi avut acces doar producătorii agricoli şi asociaţiile formate din aceştia. Numai că proiectul a fost respins de edilii locali.

Conform documentului, în pieţele ţărăneşti volante s-ar fi comercializat legume proaspete și conservate, cartofi, struguri și pepeni, fructe de livadă și fructe de pădure, proaspete sau conservate, miere de albine, produse tradiționale sau meșteșugărești.Producătorii agricoli nu ar fi plătit taxă pentru tarabă sau pentru utilități, cum sunt cântare, apă, electricitate, folosirea spațiilor de depozitare sau pentru materiale publicitare.

Pentru a avea acces în piețele țărănești, producătorii agricoli individuali sau asociațiile de producători ar fi trebuit să dețină certificat de producător și să respecte legislația privind comerțul cu produse și servicii de piață și să dețină certificat de producător.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE