Victorie pentru producătorii agricoli români: se deschide prima piaţă volantă în care vor fi interzise produsele de import

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În vreme ce edilii din Bucureşti au respins ieri un proiect care prevedea înfiinţarea de pieţe volante speciale pentru producătorii agricoli români, cei din Timişoara au decis să pună pe roate tocmai un asemenea proiect.

În zona Stadionului „Dan Păltinişanu” din Timişoara va funcţiona, în fiecare zi de sâmbătă, o piaţă volantă în care îşi vor putea expune marfa, gratuit, doar producătorii locali. Vânzarea produselor agroalimentare de import va fi interzisă. Timişorenii vor putea face primele cumpărături în noua piaţă ţărănească volantă în 10 mai, informează tion.ro.

Piaţa ţărănească va fi înfiinţată la iniţiativa consilierilor locali Ştefan Sandu şi Adelina Tîrziu. Consiliul Local Timişoara a adoptat, în luna martie, o hotărâre în acest sens.

„10 mai 2014 este data la care, după mulţi ani, producătorii agricoli îşi vor putea oferi produsele liber spre vânzare în piaţa volantă din Timişoara, piaţă ce va fi deschisă în fiecare zi de sâmbată în zona Stadion. Fără mese rezervate pentru comercianţi şi fără presiuni din partea acestora. O piaţă în care preţurile trebuie să aibă la bază doar raportul dintre cerere şi ofertă. Sper ca eforturile din toată această perioadă să se concretizeze în producători care să găsescă clienţi numeroşi şi timişoreni care să se întoarcă acasă cu produse proaspete, naturale şi la preţuri corecte”, a anunţat Sandu, citat de tion.ro.

Producătorii agricoli nu vor plăti taxe pentru a-şi putea vinde marfa în noua piaţă volantă, accesul făcându-se pe baza unui contract încheiat cu SC Pieţe SA, potrivit hotărârii de consiliu.

Cei care ar putea să încerce să vândă produse de import în piaţa ţărănească volantă vor fi sancţionaţi cu amendă de 1.000 de lei şi interzicerea dreptului de a comercializa produse în oricare dintre pieţele Timişoarei timp de un an.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE