Festivalul Peștelui, de Moș Nicolae

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Dimineața zilei de 6 decembrie este motiv de bucurie pentru copii, care caută în ghetuțe cadourile aduse de Moș Nicolae. Pentru ei, dar și pentru părinți, Moș Nicolae a lăsat cadouri și la Festivalul Peștelui.

Evenimentul se derulează până duminică, în parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, din București. Cei care au ținut postul Crăciunului așa cum se cuvine se pot delecta cu produse din pește, de Sfântul Nicolae fiind dezlegare la pește. Organizatorii Festivalului Peștelui s-au pregătit cu plachie de crap la ceaun, borș de pește, saramură de crap cu legume coapte la grătar, pește la grătar: păstrăv, scrumbie, macrou, file de crap, cotlet de somn. Nelipsite vor fi și hamsia si stavridul prăjite, cu mujdei și mămăliguță.

De asemenea, vizitatorii vor putea alege dintr-o gamă largă de semipreparate de pește gătite după rețete vechi, fără conservanți, ”ca la mama acasă”: salată de icre de crap sau știucă, ,zacuscă de pește (crap, somon, cod), pește marinat: scrumbie, macrou, sprot, capelin, stavrid și pește afumat: batog de crap, scrumbie, sprot și macrou afumat.

Copii sunt așteptați cu dulciuri, pe care Moș Nicolae le-a lăsat la târg pentru ei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE