În București se vor organiza piețe țărănești

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Bucureștenii s-ar putea aproviziona în curând din piețe în care, în spatele tarabelor, vor fi doar producători agricoli adevărați.

Propunerea de înființare a piețelor țărănești volante pe raza Capitalei este cuprinsă într-un acord încheiat între Ministerul Agriculturii, Municipiul București, Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor și Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Conexe „Agrostar”. Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului General al Municipiului București  Capitalei se află și un proiect de hotărâre privind aprobarea acestui acord. Dacă va primi suficiente voturi favorabile, proiectul va putea fi implementat.

Astfel, în București se vor înființa piețe țărănești volante, care vor funcționa doar în anumite zile ale săptămânii și vor avea program limitat. Producătorii agricoli nu vor plăti taxă pentru tarabă sau pentru utilități, cum sunt cântare, apă, electricitate, folosirea spațiilor de depozitare sau pentru materiale publicitare.

Pentru a avea acces în piețele țărănești, producătorii agricoli individuali sau asociațiile de producători vor trebui să dețină certificat de producător și să respecte legislația privind comerțul cu produse și servicii de piață și să dețină certificat de producător.  Pe tarabe se vor găsi legume proaspete și conservate, cartofi, struguri și pepeni, fructe de livadă și fructe de pădure, proaspete sau conservate, miere de albine, produse tradiționale sau meșteșugărești.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE