„Stăpânul pământurilor”: familia lui Culiță Tărâță exploatează împreună peste 55.000 de hectare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Culiță Tărâță, fondatorul TCE 3 Brazi și președinte al Consiliului Județean Neamț, a murit astăzi.

Culiță Tărâță a încetat din viață la vârsta de 62 de ani, după ce a pierdut lupta cu o boală incurabilă.

În cadrul primei ediții a „Balului Fermierilor”, organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), președintele Consiliului Județean Neamț, Culiță Tărâță, a primit titlul de „Fermierul anului 2014” la nivelul județului Brăila, pentru producția de grâu de pe cele 55.000 de hectare de teren agricol administrate de firma Agricost, deși, oficial, nu se află la conducerea acestei societăți.

Potrivit datelor anunțate în timpul evenimentului, ca urmare a producțiilor declarate la Direcția Agricolă Județeană, firma Agricost, cu latifundiarul nemțean ca director general, a obținut anul acesta o producție de 7.200 kg de grâu la ha, 3.500 kg/ha la rapiță și 6.000 kg/hala orz. Însă, conform ultimei declarații de avere, din vara lui 2013, disponibilă pe site-ul Agenției Naționale de Integritate (ANI), acesta nu a înregistrat venituri din salarii decât de pe urma funcției de președinte al Consiliului Județean Neamț, deci nu și ca director al Agricost.

În schimb, soția sa a primit pentru activitatea din cadrul TCE 3 Brazi, societate controlată de familia președintelui Consiliului Județean Neamț, mai mulți bani decât acesta. Astfel, Elvira Tărâță a încasat peste 47.000 de lei, în vreme ce edilul de la Neamț numai 27.350 de lei.

Nici juniorul lui Culiță Tărâță nu se lasă mai prejos. Fiul cel mare al președintelui Consiliului Județean Neamț a primit titlul de „Fermierul anului 2014”, la categoria de cel mai performant tânăr agricultor al județului Brăila, ca urmare a activității ca director al Agricost.

Societatea Agricost SRL Iaşi administrează terenurile din Insula Mare a Brăilei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE