Cu ce vor expozanții de la EuroTier 2014 să ia ochii fermierilor: produse pentru detoxifierea animalelor și tehnologii pentru obținerea biomasei prin acvacultură

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Companiile care expun la EuroTier 2014 prezintă în cadrul târgului de la Hanovra ultimele noutăți tehnologice, cum sunt cele pentru obținerea biomasei prin acvacultură.

La EuroTier 2014, DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft – Societatea Germană pentru Agricultură) va amenaja pentru prima dată o vitrină pentru acvacultură, pentru a ilustra tema „Creșterea economică în apă” și care să permită vizitatorilor „să arunce un ochi în apă”. Conceptul este menit să ofere informații cu privire la oportunitățile de creștere a biomasei în apă și nu pe teren, fiind concentrat pe diversitate, inovație și potențialul apei ca mediu de producție.

Acvacultura acoperă nu numai producția de pește, ci, de asemenea, producerea controlată a organismelor acvatice, cum sunt crustaceele, midiile, microalgele și macroalgele. Potrivit FAO, mai mult de 500 de organisme acvatice diferite, printre 350 de specii de pești, aproximativ 100 de specii de scoici, 50 de specii de crustacee și alge și 40 de plante acvatice diferite, s-au obținut și utilizat de oameni în 2012. Aceste statistici atestă potențialul enorm de dezvoltare al acvaculturii, datorită biodiversității, astfel încât se poate utiliza o gamă largă de metode de producție, atât în apă dulce, cât și în apă sărată.

Aceste oportunități de producție reprezintă totodată și o provocare reală pentru noi piețe și concepte. În timp ce randamentele de captură stagnează, acvacultura excelează la nivel internațional. Cifrele privind producția cresc constant, ajungând la circa 66 milioane de tone în 2012. Această cifră nu include încă plantele acvatice, care reprezintă încă 23 de milioane de tone.

Spaniolii de la Igusol se prezintă la EuroTier 2014 cu Igusafe, o combinație de extracte din plante care conțin polifenoli și flavonoide, substanțe care protejează celulele hepatice și contribuie la consolidarea funcțiilor hepatice și creșterea performanței animalelor.

Danisco Animal Nutrition, subsidiară a DuPont Industrial Biosciences, va 25 de ani de inovare în domeniul enzimelor la EuroTier 2014, prin organizarea unui seminar.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE