
APIA plateste o noua subventie catre fermieri
APIA a autorizat la plata, de miercuri, o noua subventie pentru fermieri, potrivit unui comunicat al Agentiei.
APIA a autorizat la plata, de miercuri, o noua subventie pentru fermieri, potrivit unui comunicat al Agentiei.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza potentialii beneficiari ca pana la data de 31 ianuarie 2018 inclusiv, se depun Cererile de plata a ajutorului pentru cantitatile de motorina achizitionate si utilizate in agricultura, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2017 (trim. IV al anului 2017).
Suma alocata pentru plata ajutorului de stat in anul 2018 este de 320.581,00 mii lei si se asigura de la bugetul de stat, in limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2018, potrivit unui document publicat pe site-ul MADR.
Pentru Campania de anul trecut, APIA a exclus de la plata subventiilor o suprafata supradeclarata de 77.711 de hectare, potrivit datelor Agentiei de Plati, oferite la solicitarea StiriAgricole.ro.
Micii fermieri care aleg sa isi vanda sau sa isi arendeze terenurile vor putea primi de anul viitor bani de la stat. Pentru a beneficia de aceste subventii, agricultorii trebuie sa se regaseasca, pentru cel putin un an, in schema de mici fermieri de la APIA.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca suma totala autorizata la plata pana la data prezentei, reprezentand avans aferent Campaniei 2017, este de 875,25 milioane euro pentru un numar de 727.214 fermieri care au depus Cerere unica de plata.
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca imediat dupa aprobarea Ordinului de catre MADR cu cantitatile si valoarea motorinei, va efectua plata ajutorului de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura.
Ministrul Agriculturii a anuntat recent ca prin schita de rectificare a bugetului, pentru agricultura s-a alocat intreaga suma in asa fel incat, incepand cu data de 16 octombrie, sa fie demarata plata in avans a subventiilor pentru fermieri.
Terenurile care nu au facut parte din circuitul agricol pentru intregul an de cerere nu sunt eligibile la plata. In cazul in care fermierul decide scoaterea din circuitul agricol a unei suprafete de teren, are obligatia de a notifica APIA privind modificarea cererii unice de plata, prin retragerea acestei suprafete, conf. art. 8 alin. (1) lit. i) din O.U.G. nr. 3/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat recent, in cadrul unei emisiuni de televiziune, ca Romania se afla pe primul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste decontul banilor de la Comisia Europeana.
Agrostar solicita MADR rezolvarea urgenta a problemei privind scutirea de la plata impozitului pe norma de venit.
APIA informeaza ca pana la 26 martie au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plata in anul 2017, un numar de 263.883 cereri, pentru o suprafata de 1.075.310,77 hectare.
MADR informeaza ca primele sume aferente ANT 1 (Ajutoare Nationale Tranzitorii in sectorul vegetal pentru culturile amplasate in teren arabil) au intrat, la 23 februarie, in conturile a 47.905 fermieri pentru ordinele de plata emise acum 3 zile, respectiv 6.930.535 euro.
Incepand cu 1 martie, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) va demara campania de depunere a cererilor unice, aferente anului 2017.
Beneficiarul nu va fi sanctionat pentru depunerea cu intarziere a cererii de plata in cazurile de forta majora si in circumstante exceptionale, se arata intr-un proiect de Ordin de ministru.
In baza ordinului ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale nr. 3 din data de 11 ianuarie 2017, de astazi, 19 ianuarie 2017, au fost alimentate conturile Centrelor Judetene APIA cu suma de 119, 1 milioane lei.
APIA a anuntat ca, pana la data de 17 aprilie 2025, a fost platita suma de 39.515.923 euro (echivalentul a
Desi cultura de cartofi nu este pretentioasa, pentru a obtine productii sanatoase, profituri consistente si sustenabile, este esential sa fii
Depozitarea corecta a semintelor si furajelor este esentiala pentru a le pastra calitatea si a evita pierderile. Umiditatea, temperatura si
Daca ai o ferma mica si vrei sa obtii profit din culturi mai putin exploatate, dar cautate pe piata, poti
Agricultura viitorului este definită de tehnologie, eficiență și sustenabilitate. Cu toate acestea, tranziția către Agricultura 4.0 încă vine la pachet
Drumurile agricole sunt adesea dificile si solicitante pentru orice vehicul. Terenul accidentat, denivelarile si conditiile meteo nefavorabile pot duce la
Te pregătești de plantarea unor arbori, arbuști, pomi fructiferi, viță de vie? Hidrogelul este de mare ajutor pentru hidratarea optimă
Mulți oameni au început să înțeleagă cât de important este să facă economii. Este o practică apreciata, mai ales că