De ce prefera fermierii germani sa angajeze muncitori romani, in pofida celor din tara lor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Inca un stat din vestul Europei solicita intoarcerea urgenta a muncitorilor sezonieri romani. In Saxonia Inferioara, unul dintre cele mai mari landuri din Germania, este nevoie de 40.000 de muncitori in agricultura, noteaza publicatia germana Bild. 

Desi criza generata de coronavirus a lasat foarte multi cetateni germani someri, fermierii nemti prefera muncitorii romani si polonezi, care sunt considerati mai harnici de catre agricultorii din Republica Federala.

Acest lucru este valabil si pentru Jörg Heuer, un cultivator de sparanghel din oraselul Fuhrberg, care a adus deja 60 de muncitori romani pentru a-l ajuta la culesul plantei erbacee si a explicat de ce prefera muncitorii din tara noastra in loc de cei germani.

„Nu pot folosi nemti. Majoritatea germanilor nu sunt obisnuiti sa lucreze in camp ore intregi. Se plang repede de durerile de spate. Romanii sau polonezii sunt mai puternici. O echipa de handbal mi-a oferit ajutor. Fiecare maxim patru ore – gratuit. Asta a fost dragut, dar nu este de niciun folos pentru mine. Germanii cer una sau doua zile libere pe saptamana. Acest lucru nu este posibil in plin sezon De asemenea, romanii lucreaza duminica si de sarbatori. Muncitorii din Europa de Est locuiesc izolat in spatiile de cazare, fara contact social.” sustine el.

Fermierii din Germania li se alatura celor italieni, care solicita intoarcerea urgenta a muncitorilor sezonieri romani in tara, pentru a-i ajuta la muncile agricole.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE