Ministrul Muncii: conditiile de cazare si de masa ale muncitorilor din Germania vor fi verificate

Facebook
Twitter

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat ca toate conditiile de cazare si masa ale muncitorilor sezonieri plecati la munca in fermele din Germania vor fi temeinic verificate, iar toate orele de munca prestate de acestia vor fi inregistrate intr-un sistem electronic, care va tine evidenta programului de lucru al lor.

Ministrul Muncii a efectuat, luna trecuta, o vizita de lucru in Germania, pe agenda figurand discutii cu ministrul federal al Muncii si Afacerilor Sociale, Hubertus Heil, si cu ministrul federal al Alimentatiei si Agriculturii, Julia Klockner.

„In abatoarele din Germania, romanii vor avea contracte semnate cu contractori oficiali si nu cu subcontractori, avand astfel o protectie sporita. Fiecare munca, ora de munca, va fi inregistrata intr-un sistem electronic care va tine evidenta tuturor orelor zilnice si saptamanale, evitand neintelegerile dintre angajatori si angajati pe aceasta tema. Toate fermele au obligatia, asa cum am discutat cu omologul meu, sa aiba un contract colectiv incheiat cu un furnizor de servicii de sanatate pentru o minima asistenta medicala acordata romanilor si tuturor angajatilor. Conditiile de cazare si de masa vor fi temeinic verificate in toate fermele din Germania”, a declarat Alexandru.

Alexandru, discutii pentru imbunatatirea conditiilor de munca ale romanilor

De asemenea, ministrul Muncii a subliniat ca l-a convins pe omologul sau german sa schimbe legislatia pentru ca romanii sa aiba conditii de munca mai bune.

„Am convins ministrul Muncii din Germania sa schimbe legislatia pentru ca romanii sa aiba conditii de munca mai bune. Lansez astazi, in dezbatere publica, un proiect de lege la care am muncit in ultimele saptamani privind masuri mai sigure de organizare a plecarilor romanilor in strainatate la munca.”, a mai spus Violeta Alexandru.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE