Meniu

Crescatorii de oi, pe punctul de a protesta din nou. Marcel Andrei: Se lucreaza pe sub masa cu Legea Vanatorii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Crescatorii de ovine se gandesc serios la varianta de a protesta din nou, avand in vedere ca nici pana la aceasta data, desi au iesit o data in strada, nu s-au operat modificarile cerute de acestia la Legea Vanatorii.

„Din pacate legea 407/2006 stagneaza, nu s-a intamplat nimic cu ea, e pasata de la Senat la Camera Deputatilor. Se lucreaza pe sub masa. Au fost niste modificari privind numarul de caini, insa nu asta ne intereseaza cel mai mult, ci incalcarea dreptului de proprietate. In opinia domnilor politicieni, dreptul de proprietate e ceva optional. Si cu pasunatul s-au adus modificari, insa acest aspect nici nu are ce cauta in Legea vanatorii, ci in cea a zootehniei. Din pacate, am observat ca legea 407 are aviz negativ nu doar de la Mediu, ci si de la Ministerul Agriculturii, care, in mod normal, ar trebui sa fie de partea noastra, sa apere interesele crescatorilor. Nu este posibil asa ceva”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Marcel Andrei, presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine din Romania.

Marcel Andrei sustine ca in aceasta perioada va purta discutii cu mai multi colegi din sindicat, pentru a stabili ce urmeaza de facut. „Vom pregati in scurt timp un comunicat, trebuie sa luam o decizie, pentru ca nu se mai poate. Nu excludem protestul”, ne-a mai spus presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine din Romania.

Aceasta ne-a mai spus ca in ultimele luni, crescatorii de ovine au fost nevoiti, din lipsa veniturilor, sa sacrifice efective importante de oi, chiar si animale gestante. „Oamenii le vand, numai sa scape de ele”, mai spune Marcel Andrei.

In decembrie 2015, circa 3.000 de crescatori de oi au protestat in fata Parlamentului, fata de modificarile adoptate la Legea Vanatorii prin care se limiteaza numarul de caini pe care ciobanii ii pot avea la o stana, precum si din cauza articolului de lege care permite vanatorilor, cu autorizatie de vanatoare, sa intre pe terenul unui cioban.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE