Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei, trimis in judecata pentru fals si inselaciune

Facebook
Twitter

Presedintele Sindicatului National al Crescatorilor de Ovine si Caprine, Marcel Andrei, a fost trimis in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Serviciului Teritorial Alba Iulia al DNA, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, Marcel Andrei este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete avand ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene si inselaciune, ambele infractiuni savarsite in forma continuata.

„In perioada 2007 — 2012, inculpatul Andrei Marcel, in calitate de reprezentant al unei societati comerciale, a depus la APIA — Centrul Judetean Sibiu mai multe declaratii inexacte in sensul declararii unor suprafete de teren mai mari decat cele reale, in scopul de a obtine in mod injust sume de bani in cadrul schemelor unice de sprijin pe suprafata. Concret, inculpatul a completat in mod inexact cererile de solicitare de sprijin in cadrul schemelor de sprijin pe suprafata, incluzand cu rea-credinta suprafata de teren de 366,51 ha, rezultata dintr-un contract de concesiune incheiat cu Agentia Domeniilor Statului — Sibiu desfiintat in anul 2005, urmare a unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile”, se precizeaza in comunicat.

In perioada respectiva, Marcel Andrei a primit fonduri nerambursabile in suma totala de 376.396,24 lei.

APIA – Centrul Judetean Sibiu s-a constituit parte civila cu suma totala de 449.779,13 lei, iar procurorii au dispus instituirea masurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil care ii apartine lui Marcel Andrei.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Sibiu, cu propunerea de a se mentine masura asiguratorie dispusa in cauza, mai precizeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE