septembrie 17, 2021

Cooperativa Agricolă „Lunca Someşului Mic”, „Antreprenorul lunii” martie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cooperativa Agricolă „Lunca Someşului Mic”, din  localitatea clujeană Apahida, a fost desemnată de Ambasada SUA „Antreprenorul lunii” martie.

„Premiul acordat în luna martie reprezintă o recunoaştere a eforturilor extraordinare pe care cooperativa „Lunca Someşului Mic” le-a depus pentru a îmbunătăţi viaţa comunităţii, aducându-i laolaltă pe toţi membrii săi. Această cooperativă a demonstrat că întregul reprezintă mai mult decât suma părţilor sale componente. Adunând producţia realizată de fiecare, membrii coperativei au reuşit să atingă limita minimă de achiziţie impusă de marile lanţuri de supermarketuri din România. Dacă ar fi acţionat ca producători individuali, aceşti fermieri nu ar fi reuşit să obţină acces pe o piaţă atât de largă şi stabilă”, se arată într-un comunicat remis de ambasada SUA.

Fermierii individuali din cadrul acestei cooperative din zona Clujului îşi pot concentra acum atenţia asupra extinderii producţiei în loc să se preocupe de logistică, marketing şi vânzarea produselor în pieţe.

Ceremonia de premiere pentru luna martie a fost găzduită de Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, un ONG care, din 1992, promovează dezvoltarea rurală şi regională, consolidând societatea civilă din întreaga Românie.

Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic, înființată în anul 2013 la inițiativa a 16 producători agricoli locali, cu experiență de peste 5 ani, și a fundației Civitas, este una dintre puținele asociații de acest gen din țară. Zona de desfășurare a Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic cuprinde bazinul legumicol Somesul Mic: comuna Apahida și Jucu. Piața vizată de produsele Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic este, în primii 3 ani, cea a municipiului Cluj-Napoca, canalele principale fiind hotelurile, restaurantele și firmele de cattering, piețele agroalimentare, magazine de talie mare, magazine de cartier, punctul de desfacere de la sediul Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic.

SUA au o tradiţie îndelungată a cooperativelor şi asociaţiilor care colaborează pentru binele echipei, reuşind în acelaşi timp să aducă beneficii fiecărui membru în parte. Programul Ambasadei intitulat „Antreprenorul lunii” este o modalitate de a aduce în prim plan extraordinara creativitate şi potenţialul existente aici, în România, de a promova persoanele şi companiile care şi-au asumat riscul de a se baza pe propriile forţe şi de a-şi crea propriul drum. Aceşti antreprenori locali dezvoltă produse şi servicii într-o multitudine de sectoare în diverse regiuni ale României.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE