Comisia Europeana ar urma sa acorde Romaniei fonduri europene pentru combaterea focarului de PPA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele ANSVSA, dr. Geronimo Branescu, cu prilejul deplasarii la Bruxelles din perioada 10 – 11 iulie (intalnirea cu sefii serviciilor veterinare din Uniunea Europeana), s-a intilnit si cu oficiali ai Comisiei Europene, pentru a discuta solicitarea tarii noastre de a primi fonduri pentru plata despagubirilor ce se cuvin proprietarilor de animale afectati de Pesta Porcina Africana (PPA).

Acest demers al ANSVSA catre Comisia Europeana are scopul de a obtine suplimentarea fondurilor acordate deja Romaniei, prin programele cofinantate, sume care urmeaza a fi utilizate pentru plata despagubirilor proprietarilor de animale afectati de PPA.

Totodata, a fost solicitata si suplimentarea fondurilor europene alocate Programului de control, supraveghere si eradicare a PPA, consecutiv extinderii aplicarii acestuia, de la 8 judete initial, la intreg teritoriul Romaniei.

Oficialii europeni urmeaza sa proceseze documentatia tehnica transmisa pentru alocarea, in timp cat mai scurt, a fondurilor de urgenta solicitate de ANSVSA.

Cererea Romaniei pentru obtinerea de fonduri suplimentare, ca urmare a evolutiei PPA, are la baza prevederile Deciziei (UE) 2015/144 de stabilire a procedurilor privind transmiterea cererilor de granturi si a cererilor de plata si informatiile referitoare la acestea, in ceea ce priveste masurile de urgenta pentru combaterea bolilor animalelor la care se face referire in Regulamentul (UE) nr. 652/2014 al Parlamentului European si al Consiliului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE